Thursday, January 6

aku tacim versus kau tacim???

salam alaik...

lame dh xbuat post baru kan??
bkn xde mase tapi aku xde mood..xtau la pasal pe..
sjk masuk sem baru ni, mood aku slalu je berubah..kejap pasang kejap surut..sampai aku sendiri pn xleh nk manage...huhuhuhu

hmmm...berbalik kt tjuk entry aku pagi ni...
dah byk ari mood aku ilang sal mende ni...xpaham aku..asal2 mende 2 kecik je..tp last2 jd mkin worst..sedih sangat2...

memula 2 aku mesej kau..knonnye nk pjuk kau...eh,yeke pujuk??
x la, aku mesej sal nk tye kabo je..dah lame x jumpe n lepak skali..rindu la katakan..
dengar2 citer cam kau ade tacim nga aku..tapi, xtau la...mybe kau trase sal aku xbeli n tye pape mse g pasar malam ritu..tapi, xkn sebab kecik cmtu pn kau nk tacim...mustahil!!!

memula kita mesej ok je..xde masalah pape pn..juz tye2 kabo biase..
lame2 start la saat ketegangan emosi..
mybe clap aku sbb terlalu push kau..tp, mulanya cam ok je..kau ckp kau memang ade msalah dan skg bkn mase nk share sume 2..kau swoh aku sabar..ok, aku sabar...

pas2, aku de la terkluo kan satu state yg wat kau bengang..pdhal aku lnsung x terniat pn nk wat kau cmtu...aku juz gurau je, cm slame ni aku joke nga kau..tetbe malam 2 kau terlebih care sal joke aku 2..

start dr 2 kau mule marah2..aku tau kau memg marah sgt2 time 2 tp kau try control..walopun xlame aku kenal kau tapi aku tau cmne prngai kau..sbb prangai kita same..same2 panas baran..aku try la jgak nk cool down kau..

alamak!!!misi x berjaye...huhuhuuhu

nada kau still tegang..lnsung xtrun even se degree pn..
ok...aku yg start so aku kne downkn baran kau blik..
tapi, nk coolkn kau x semudah aku pkir..last2 aku gak yg tensen...
cmne x tension, dah kau xbenti2 push aku swoh aku jujur nga kau..

alamak!!pe aku nk wat ni???
penin pale aku duk bincang nga rumet aku., susah btol nk coolkn kau..

"aee...pah se se masaloh.bengang aku gini..masaloh laen xsetel ag mai plok masaloh org bwk mulut"

ayat 1st yg wat aku sentap!
ok, aku sabar..try gak nk coolkn kau blik..
tapi,mkin lame mkin worst..aku plak yg naek angin..

"ok!klu mu xcye mu cari sndri!!aku kabo pn bkn mu nk caye!mu cari la smpai jmpe klu 2 leh wat mu puah ati!!"

memang ngan aku2 skali dah naek angin..pale mule start sakit..cakap nga rumet aku pn dah tengking2..muke mama aku pn dah cuak semacam..muke aku time 2 memg kelat tahap xingat la..

BUKK!!!
pas je aku send msej 2, fon trus aku cmpak kt lntai..
bengang!!
masuk mesej aku amek blik..
bace je mesej 2 trus wat aku sentap!kali ke 2..
tengah jari terkial2 nk start ayat tuk balas mesej, msuk mesej baru..

"huh!xsangke plok dpt tau prob baru plok..tme kasih r oyk kt aku..kalu x aku xtau"

bace mesej 2 nmpk memg cm biase je tapi aku tau...tu ayat org makan dalam!
mate aku pn time 2 dh start rase berpasir..senyum pn lnsung mati..lam dada dh ase sebak semacam..tapi, aku tahan..xkn sal mende2 cmni pn nk leleh kn??
tapi, SAKIT!!!
nmpk sangat cam kau salahkn aku..mybe memg cilap aku, wat kluo sal bende 2..tapi, siyes!!aku memg nk joke je..xsgke plak kau amk berat cenggini rupe..

2 la orang tue2 ade kate..
"terlajak perahu leh undur, terlajak kate buruk padahnya"
ok, aku akui...aku pn dah trime se das!

aku pn dah start tacim nga kau..mesej2 kau pas2 aku lnsung xreply..
sampai la skg ni, after 3 ari still aku wat donno..
siyes! ase serik kot!!
xbrani dah nk mesej kau lagi..

aku pn bkn nk tacim2 sgt nga kau..tapi, biase la emosi dak p'puan..payah nk ilangkn ase tacim 2..
jmpe kau pn aku wat2 xprasan...
pagi kejadian 2, aku ade nmpk kau..kat kafe..aku tgok skali pndang je, trus aku jalan straight..aku tau kau tgok aku time 2...tapi, biar la..
aku pn xde mood nk tegur..bia la dalaman aku cool dulu..
pastu, baru la leh wat cam biase blik kan???

aku arap situasi ni xkan lame..hope2 pasni dah leh lepak sesama cam dulu balik...rindu sangat2 mase 2..kita berempat pn dah lame xlepak skali..

even aku dah tacim nga kau pun, aku arap kau maapkan aku..aku xnak gadoh2 lagi ngan kau..sebab kau tempat aku share pape..kau kawan aku n aku sayang kau as kawan..syg sangat2!!same cam aku sayang kawan2 aku yg laen....

p/s: pade sape2 yg pernah tacim ngan aku, maapkan aku..aku hye manusia biase...

6 comments:

.F.e.Q.a.H. said...

piah...sabar ea...
jgn tension2...

nick nin0s said...

Wohooo~

Ketegangan emosi di situ..
Sabo2..

Maybe ada hikmahnyer ya... (:

Lama-lamu tu dia ok la..
cheers! ;D

phia_blues said...

tQah:
ye, aku ngah sabo la ni..mls nk tension2..
pape pn, tenkiu ea..huhhuhuh

phia_blues said...

na:

memg emosi sgt2 tegang...huhuhu
arap2 pasni ok balik...
lame dh xdgr kbo sal ye na...
rindu la plok,ahaks!!!(glenyar molep!)

hmmm...ya pn arap ade hkmah sebalik sume ni...sedih la..=( =(

K2r~90 said...

eh sabooo jgn tensi2 yek hehe Allah kan adeee

phia_blues said...

tenkiu ek mai...
aku bkn pe...sedih je lbih sbnarnye..
dah ok dah kot nga die skg..
smlam dah jmpe,dah men same2...
ilang sket cedih aku 2...hahhahah